Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Σαλάτα με ζυμαρικά, τόνο, ελιές και σάλτσα μουστάρδας


Υλικά

1/4 φλ. Τσαγιού ξύδι
1 πρέζα πιπέρι 
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. Σούπας μουστάρδα
1 κονσέρβα τόνου σε ελαιόλαδο
150 γραμμ. Ζυμαρικά(ωμά)
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 αγγούρι
3 μεσαίες ντομάτες
1/2 φλ. Τσαγιού ελιές
1/5 φλ. Τσαγιού φέτα 
Λίγο φρέσκο βασιλικό

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Το οποίο στην συνέχεια το βάζουμε μέσα σε ένα άλλο μπολ γεμάτο πάγο έτσι ώστε να κρυώσουν τα ζυμαρικά.
Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά προσθέτουμε τα λαχανικά μας ψιλοκομμένα, τον τόνο (χωρίς το λάδι), την φέτα και τις ελιές.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ξύδι με την μουστάρδα, την σκελίδα σκόρδο(λιωμένη)κ το πιπέρι και αφού ομογενοποιηθεί η σος την προσθέτω στο μπολ με τα ζυμαρικά, τα λαχανικά και τον τόνο. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό. Απο την Βιργινία Μάνθου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...