Μανταρινί γλυκό


Υλικά

8 μανταρίνια κανονικά ή 17 μικρά 
1 κιλό ζάχαρη
3 κoυτ. σούπας χυμό λεμονιού
3 δόσεις άρωμα βανίλια


Πλένετε τα μανταρινιά καλά και τα βράζετε ολόκληρα σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό. Τα βράζετε τόσο ώστε να μαλακώσουν καλά, περίπου για μια ώρα.
Στη συνέχεια, τα βγάζετε και τα
βάζετε σε κρύο νερό για 10 ώρες. Αλλάζετε το νερό κάθε 2 ώρες. Παίρνετε τα μανταρινιά και τα τρυπάτε με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετείτε τα μανταρινιά σε ένα ταψί σε σειρές, τα πασπαλίζετε με όση ζάχαρη χρειαστεί και τα αφήνετε να σταθούν για 4-5 ώρες, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη υπόλοιπη ζάχαρη και τη βρέχεται με το υγρό που έχουν αφήσει τα μανταρίνια στην πιατέλα. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζετε να γίνει ένα σιρόπι πηχτό. Στην συνέχεια τοποθετείτε μέσα και τα μανταρινιά. Βράζετε σε δυνατή φωτιά να δέσει το γλυκό, αφαιρείτε τον αφρό και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού. Αφήνετε να πάρει μια 1-2 βράσεις για 5 λεπτά, αποσύρετε και ρίχνετε την βανίλια.
Σημείωση: επειδή τα μανταρίνια αφήνουν νερό, πρέπει το σιρόπι τους να δέσει καλά, να γίνει πολύ πηχτό. Πολλές φορές μάλιστα, χρειάζεται αφού βγάλετε τα μανταρινιά, να δέσετε το σιρόπι για δεύτερη φορά. Καλή απόλαυση!!

Σχόλια