Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο γλυκό με ξηρούς καρπούς (Κύπρος)



Υλικά

1 1/2 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
1 ποτήρι χουρμάδες
1 1/2 ποτήρι καρύδια ολόκληρα
2 κουτιά κερασάκια γλασέ ολόκληρα
12 γλυκά του κουτουλιού σε μεγάλα κομμάτια
1/2 ποτήρι σταφίδες

3/4 ποτήρι ζάχαρη μαύρη
1 ή 3/4 ποτήρι αλεύρι
1/2 κουταλάκι γλυκού Baking Powder
1/2 κ. γλ. αλάτι
3 αυγά
1 κ. σ. κονιάκ

Ενώνεις όλα τα γλυκά και τους ξηρούς καρπούς. Βάζεις στην άκρη ένα πιάτο από τα γλυκά και τους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα. Σε λεκάνη ενώνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το Β
aking powder  και τα ρίχνεις πάνω από τα γλυκά και ανακατεύεις. Χτυπάς τα αυγά με το κονιάκ και τα ρίχνεις στα γλυκά και ανακατεύεις καλά. Σε ταψί 22cm ρίχνεις το μείγμα, αφού πρώτα καλύψεις τη βάση με λαδόκολα. Από πάνω στολίζεις με τα γλυκά που άφησες για το γαρνίρισμα. Ψήνεται σε φούρνο στους 120 βαθμούς κελσίου για 1 1/2 ώρα. (Όταν ροδίσουν τα αμύγδαλα, το σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις το ψήσιμο.). Από την Αρτεμις Ορφανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...