Ελαφριά Λιγκουίνι με μπρόκολο και μανιτάρια


Υλικά

½ κιλό λινγκουινι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
300 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια
3 μπουκετάκια μπρόκολο
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
100 γραμμ. φλούδες παρμεζάνας
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα με
αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε το μπρόκολο, για 10 λεπτά. Αφού βράσει, το μεταφέρετε αμέσως σε νερό με πάγο, για να σταματήσετε τον βρασμό. Με μια πετσέτα σκουπίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι ρίχνετε την μαργαρίνη και σοτάρετε τα μανιτάρια και το μπρόκολο, το οποίο το έχετε λιώσει ελαφρώς με ένα πιρούνι.
Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και προσθέτετε τα ζυμαρικά, τα οποία τα έχετε βράσει για 6 λεπτά μόνο σε κοχλάζων αλατισμένο νερό γιατί το βράσιμο θα συνεχιστεί και στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα. Προσθέτετε ωμό ελαιόλαδο ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τις φλοίδες παρμεζάνας. Καλή απόλαυση!!


Σχόλια