Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Σαλάτα με αχλάδι και φουντούκια


Υλικά για 2 άτομα

1 μικρό μαρούλι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 μικρό Ραντίτσιο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 ματσάκι ρόκα
1 αχλάδι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
¼ φλιτζ. καβουρδισμένα φουντούκια
3-4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 αντσούγιες, ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας βαλσάμικο ξύδι
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φλοίδες παρμεζάνας
Κριτσίνια ολικής

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το μαρούλι, την ρόκα, το ραντίτσιο, το αχλάδι, τα φουντούκια και τα ντοματίνια. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε την μουστάρδα και σιγά-σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το σκόρδο, το ξύδι, αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε, τις αντζούγιες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείος πολτός. Περιχύνουμε με αυτό τον πολτό τη σαλάτα ανακατεύουμε και σερβίρουμε με κριτσίνια. Καλή απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...