Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Λαχταριστά Κουλουράκια πορτοκαλιού


Υλικά
100 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
3 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού baking powder


1/2 κουτ. γλυκού σόδα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σε μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, 1 χούφτα αλεύρι και τον χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη σόδα, τις βανίλιες και το baking powder και ζυμώνουμε ξανά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30'.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε με το αυγό. Ψήνουμε στους 180' για 10 λεπτά στη μεσαία σχάρα, άνω κάτω αντίσταση.
Από την Όλγα Άννα Μεταλλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...