Πραλινοπιτάκια






ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ

500 γραμμ. φύλλο σφολιάτας
Μερέντα ( πραλίνα φουντουκιού)
50 γραμμ. τριμμένο φουντούκι
2 αβγά
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Σπορέλαιο 

Βάζετε την Μερέντα ( πραλίνα φουντουκιού) στο ψυγείο για
μία ώρα τουλάχιστον για να σφίξει.
Χωρίζετε το φύλλο σφολιάτας στα δύο και μετά στα τέσσερα και από τις δύο πλευρές, ώστε να γίνει 16 κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζετε μία μικρή κουταλιά Μερέντα και πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο φουντούκι από πάνω.
Γυρίζετε την μία άκρη πάνω στην άλλη και με τα δάχτυλά σας πιέζετε τις άκρες να κλείσουν. Σε αυτό βοηθάει αν με ένα πινέλο, περάσετε τις άκρες με νερό.
Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα, λαδώνετε με λίγο σπορέλαιο και πάνω βάζετε τα πιτάκια, χτυπάτε τα αβγά με λίγο νερό και αλείφεται τα πιτάκια. Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
Όταν τα βγάλετε τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, αφού πρώτα τα έχετε αφήσει λίγη ώρα να κρυώσουν. Αν ανοίξουν λίγο κατά το ψήσιμο δεν πειράζει, με την ζάχαρη άχνη καλύπτονται όλα. Καλή απόλαυση!!
 
 

Σχόλια