Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Κέικ πορτοκάλι με λίγες θερμίδες, χωρίς αβγά



Υλικά για μια μεγάλη φόρμα
375 γραμμ. Αλεύρι φαρινάπ (που φουσκώνει μόνο του)
1 κουτ. τσαγιού Σόδα
300 γραμμ.  μαύρη ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
150 ml. Σπορέλαιο
2 κουτ. Σούπας ξύδι
2 Βανίλιες
2 φλιτζάνια χλιαρό ζεστό νερό ή Χυμό πορτοκάλι
1 κοφτή κουτ. Τσαγιού αλάτι

Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Λαδώνετε και
αλευρώνετε μια φόρμα. 
Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε το αλεύρι, κοσκινισμένο, την σόδα και την ζάχαρη. Ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα.
 Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και χτυπήστε τα, στην πιο χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά κρέμα.
 
Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και
ψήνετε στους 175 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις του φούρνου ( πάνω- κάτω ). Ελέγχετε το κέικ με ένα μαχαίρι για να δείτε εάν θέλει λίγο ψήσιμο ακόμη. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

tip.
Εάν θέλετε να πετύχετε σοκολατένιο αποτέλεσμα, δεν έχετε παρά να προσθέσετε 5 γεμάτες κουτ. Σούπας, κακάο σκόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...